Hej Alle
Det var med spænding, jeg ventede på biblioteket fra i går kl. 17. Men der dukkede da folk op, og det er da lykkedes at få opsat en række moduler. Men der blev da også  gjort nogen erfaring. F.eks. er det ikke næmt at få de 2 sporede strækningsmoduler sat samen med de ensporede stræknings og stationsmoduler. Men med hjælp fra en venlig mand i Virum - som stillede et modul med et Y-skifte ti rådighed -lykkedes det. Samme venlige mand lånte os også et par kørekontroller.
 
Så på den måde hjælper sådan en prøveopstilling til at få øjnene op for, hvor der er mangler.
 
Men sådan er det vel med al begyndelse.
 
Det er jo heller ikke bare lige at sætte nogle moduler til den øvrige række. Overgangene skal nivelleres med Waterpas - og på mit ene modul skal der efterfølgende slipes lidt at endepladen, så skinnerne bedre kan nå sammen. En anden ting er ballast. Den skal man passe på ikke at lægge for højt da hjulflangerne  så  løfter lokomotivet/vognen af sporet.
 
Modulender kan med fordel males, så de ikke stikker ud med det lyse træ i forhold til det øvrige landskab.
 
En anden ting er togene, som man kommer med. Hvis 10 mand kommer med 30000 vogne og lokomotiver hver, kan det være svært at huske hvis der er hvis. Så det skal nok ret hurtigt aftales en form for mærkning. Der vil det jo være smart, hvis man kan bruge de samme mærker i forskellige sociale lag.
Dette er blot nogle af de ting, som vi fik snakket om mens vi gik og hyggede os i går aftes(fredag).
 
Jeg vil da gerne opfordre til at man kommer rundt i dag( lørdag) eller i morgen(ja der er det jo så søndag). Jeg vil være på biblioteket fra omkring klokken 9 i dag til - ja det bliver nok hen til omkring spisetid i aften (måske senere)- alt efter hviilken interessse der er. Mit mobil er XX XX XX XX, så man kan ringe og spørge om vi er der endnu.
 
I morgen Søndag vil jeg bestræbe mig for at være der fra omkring klokken 10 om formiddagen til nogenlunde samme tid om aftenen, hvor der så bliver pakket sammen.
 
I dag skulle der dukke et par moduler mere op, så det bliver jo spændende.Måske har du også noget der kan indgå.
 
Modulerne der er til stede i øjeblikket er både med og uden landskab. I øjebliket kan et lokomotiv køre en tur på omkring 18 meter uden at falde ud over kanten.
 
Så min opfordring er at komme og se og få del i glæderne. Der bliver kørt digitalt  uden plan på et absolut teststadie
 
Rapport fra en Køredag, som trods alle udsigter til at blive en dårlig oplevelse, blev vendt til en succes.
 
I dag kom der adskellige flere moduler tilstede. Så mange, at vi begynder at have lidt tvivl om, vi kan få så meget plads på Valby  udstillingen. For dem, som ikke deltog i denne week end, vil det i denne omgang nok blive svært at få tildelt plads i modulkæden på Valby udstillingen. Men det er for tidligt at sige umuligt.
 
Men vi mangler dog fortsat et yskiftemodul mellem enkelt og dobbeltsporede strækninger. Og et yderligere Halvfems graders sving i en blød bue kunne måske også løse nogle ting. 
 
Ved sådanne gruppesammenkomster er det dejlligt med mangfoldigheden af folks evner. Så i dag fik vi demonstreret et flot landskab med blinkende
 
overkørselslamper og roterende møllevinger. Der var også en med erfaring og evner til at få nivelleret spor og overgange, så i dag fik  vi stort set løst de overgangsproblemer, vi havde mellem modulerne da vi gik hjem i aftes. SÅ hele eftermiddagen kunne vi rigtigt køre løs og prøve noget materiel.
 
Det var så stor en succes, at vi besluttede at det ikke var nødvendigt at teste videre i morgen søndag. Så der er vi  ikke til stede. Det er selvfølgelig ærgerligt for alle dem som havde planlagt en søndagsudflugt for at se på anlæg.
Men vi fandt det mere nødvendigtt at få passet familien, og ellers få foretaget nogle yderligere tiltag på modulerne.
 
I dag kunne vi - hvis vi satte et lokomotiv ved den yderste stopbom lade det køre fremad ca. 26 meter før det ville ryge ud over kanten.
 

Med venlig gensyn

N-modulerne Valby gruppen